Video og lyd

Ikke-publicerede musik og video optagelser

Lyt, læs og kig


Forladt film projekt: Te Quiero (en français et espagnol)

« Te Quiero » (2010) var et projekt, der gik ud på at komponere en kortfilm, som man ville komponere et hvilkensomhelst andet stykke musik. Det var ikke min hensigt at blive filmskaber. Ideen var at bruge en komponists værktøjer til at skabe et udtryk med flersproget poetisk tekst, lyd, musik og visuelle elementer. Lidt ligesom et musikteaterstykke, bare i form af en kortfilm. Projektet blev opgivet på grund af udmattelse og mangel på ressourcer til at løfte den vanskelige proces med at filme og producere.

Lyd, musik, tekst og voice-acting er forholdsvis gennemførte. Billedsiden kun en rudimentær skitsekvalitet lavet med hvad der var til rådighed kombineret med sekvenser, der blev filmet med en billig gammel mobiltelefon.

Al tekst, lyd og musik er komponeret af mig som en komplet enhed. Jeg skrev den franske tekst inklusive alle fejlene i den; Emma Morin, en kær veninde og skuespillerinde i filmen, hjalp mig med at rette den og oversatte derefter den del, der skulle være på colombiansk spansk, fra fransk (se siden på archive.org for detaljer). Valget af sprog er ikke kun af hensyn til fortællingen, men for deres akustiske farver i kombination, derfor et musikalsk valg.

Note: det websted, der er nævnt i slutteksterne alienpicnic dot com, er ikke længere på nogen måde forbundet med dette projekt. Jeg opgav domænenavnet, og det er siden blevet erhvervet af en anden (for mere info om dette se siden på archive.org).

Billederne er ok til mobile enheder og bærbare skærme, men ikke til store skærme og slet ikke til en biograf. Lyden skulle være fin.

Sprog er som nævnt fransk og spansk. Der er ingen undertekster, men du kan lære fransk og spansk online flere steder.

Vdr. krediteringer henvises til videoen eller siden på archive.org

Solo saxofon: Elements of absence

« Elements of absence » er fra en række soloimprovisationer, der udføres i kirker, eller andre spirituelt inspirerende og fredfyldte, steder med en naturlig rig akustik. Uformelt omtaler jeg ideen som « The lost songbooks » stemninger fra det hinsides, fra tabte skæbner, kulturer, som vi måske aldrig vil kende til, da de forsvandt i tidens og civilisationens støv og kaos.

Dette er en igangværende æstetisk undersøgelse.

Følg linket nedenfor til blogindlæggene med flere unikke optagelser, eller perler, fra dette musikeventyr.

 
Strygetrio: Origin II

I min tid som komponiststuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Århus hos Per Nørgård komponerede jeg en cyklus af tre kompositioner under titlen « Origin » (1991).

Den anden del for strygertrio spilles her af « Ensemble S:I.C », Frankrig, under den kunstneriske ledelse af Françoise Rivalland.

Cyklussen arbejdede med ideen om at behandle de tre forskellige, om end nært beslægtede, begreber klang, form og melodi i tre satser for et ensemble på ni instrumenter: 7 af de 9 i første sats « Origin I », 3 af de 9 i anden sats « Origin II » og endelig 9 af 9, eller alle musikere, i den sidste sats « Origin III ». De tre satser (eller kompositioner) skulle desuden kunne stå alene som enkeltstående kompositioner.

Instrumentationen er: fløjte, klarinet, strygertrio, klaver og slagtøj.

Du kan finde en optagelse af « Origin I » på archive.org, mens det sidste værk i øjeblikket er tabt under rejse.

Samarbejder: Improvisation, world og flamenco

Jeg har haft flere meget rige samarbejder som saxofonist. Jeg værdsætter dem alle meget højt.

Her i « Modal rituals nr. 4 » er inspirationen lidt på den keltiske side. Den hænger også sammen med mine saxofonsolo-ideer som nævnt tidligere på denne side. De andre musikere på optagelsen er Jedrzej Lagodzinski (ten. sax), Thomas Maintz (guitar), Anders Monrad (klaver) og Franciszek Pospiezalski (kontrabas).

Et andet passioneret projekt har været mødet med den fantastiske sangskriver og percussionist i verdensklasse Djanuno Dabo fra Guinea Bissau. Jeg elsker virkelig Djanunos musik. Det lykkedes mig at sætte et succesfuldt projekt sammen i Danmark, og vi ønskede at følge op på det for at kunne få hans sange udgivet under hans eget navn. Desværre kunne jeg ikke løfte den sidste del; det var en bro for langt, pengene var der ikke, og Danmark var begyndt at opstille vanskelige administrative procedurer for udenlandske gæsteforelæsere, musikere og så videre. Jeg måtte aflyse i sidste øjeblik; det var forfærdeligt, at jeg måtte gøre det, men jeg havde intet valg. Du kan finde og købe Djanuno's Songs på Real World Records' Bandcamp-side, som der linkes til nedenfor. Jeg har også lagt et link ind til en video med Djanuno på youtube.

En anden retning jeg virkelig har fundet enorm inspiration i er samarbejdet med flamenco-sangeren Rafael Molina. Der var engang en smuk video af fra en af vores koncerter på Tango e Vinos i København, jeg håber jeg stadig har den et sted, men jeg er ikke sikker. Jeg måtte ret hurtigt forlade København for at bosætte mig i Frankrig; senere blev jeg så træt af youtube og den slags portaler, at jeg lukkede min konto der; en masse ting gik desværre tabt mellem stolene i den proces.