Video og lyd
Gruppe projekt: No Standard Assembly
I denne idé «Modal rituals no. 4» er inspirationen nærmest keltisk. Det overraskede mig faktisk. Men jeg kan godt lide tanken om en åben modal form for verdensmusik eller jazz, som også ligger tæt på postrock-udtryk fra de nordiske lande, især islandsk musik.
Gruppeprojektet «No Standard Assembly» tager udgangspunkt i en melodisk modal åben form for improvisation med en central idé om også at stræbe efter en meget akustisk lyd, der ligner klassiske kammermusikkoncerter, når det er muligt.
Projektet er baseret på en sekstet-formation, her er der fem, og det instrument, der forventes at slutte sig til, er et andet knipset strengeinstrument. Om det bliver harpe eller kora, og om det kan erstatte klaveret, vides endnu ikke, da slagtøj også er under overvejelse. Projektet er i øjeblikket under udvikling.
De øvrige musikere på denne indspilning er Jedrzej Lagodzinski (Ten. sax), Thomas Maintz (guitar), Anders Monrad (klaver) og Franciszek Pospiezalski (kontrabas).
Møde med Djanuno Dabo in Paris - en improvisation
Dette er første gang, jeg har haft fornøjelsen af at spille med den fremragende musiker og sangskriver fra Guinea-Bissau, Djanuno Dabo!
Det var sjovt at prøve disse polyrytmiske improvisationer, fordi Djanuno er lige så rodfæstet som Moder Jord, når det gælder tempo, og derfor ikke så let lader sig distrahere af lunefulde altsaxofonister.
Så alt gik overraskende glat!
Stryge Trio: Origin II
Under mine kompositionsstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Aarhus hos Per Nørgård komponerede jeg en cyklus af tre værker med titlen «Origin» (1991).
Anden del for strygetrio er her spillet af «Ensemble S:I.C», Frankrig, under kunstnerisk ledelse af Françoise Rivalland.
Cyklussen arbejdede med ideen om at behandle de tre forskellige, om end tæt forbundne, koncepter sound, eller klang
, form
og melodi
i tre satser for et ensemble på ni instrumenter med 7 af de 9 i første sats «Origin I», 3 af de 9 i anden sats «Origin II» og endelig 9 af 9, eller alle musikere, i sidste sats «Origin III». De tre satser (eller kompositioner) skal desuden kunne stå alene som enkeltstående kompositioner.
Instrumenteringen er: fløjte, klarinet, strygetrio, klaver og slagtøj.
Du kan finde en optagelse af «Origin I» på archive.org, mens det sidste værk i øjeblikket er tabt på rejsen.
Deus ex machina - fra movements for solo piano indspillet af Erik Kaltoft
Pianisten Erik Kaltoft er en af de mest vidunderlige og indflydelsesrige pianister i dansk musik. Han er en af hovedkræfterne bag talrige uropførelser og indspilninger af moderne dansk klavermusik.
Dette er fjerde sats af en komposition, jeg skrev, da jeg stadig gik på konservatoriet som begyndende kompositionsstuderende. Uden Eriks monumentale indsats, professionalisme, erfaring og opmuntring ville dette værk aldrig være blevet gjort tilgængeligt for offentligheden.
Værket er i øjeblikket ved at blive omarbejdet. I modsætning til konventionelle dogmer har jeg besluttet at genåbne det hele og forsøge en kortere, mere præcis komposition af hele værket, i stedet for at lade det, der er blevet gjort, være en lukket sag. Hvis det lykkes, vil værket være tilgængeligt i to versioner: en ny rekomponeret version og en håndskrevet "ur-tekst"-kopi. Denne sats vil dog forblive mere eller mindre, som den er.
The flamenco incident (live optagelse)
Et samarbejde med flamencosangeren Rafael Molina og unge, meget talentfulde, energiske, cool og exceptionelle musikere fra Polen og Danmark er her, i et øjebliks lunefuldhed, kombineret med en anden improvisator: en freestyle-fodboldspiller, Lasse Freestyle Kalkar. For uanset om improvisation er jonglering med noder, ord eller en fodbold, er de optrædende uløseligt forbundet og i stand til gensidigt at inspirere hinanden.
Samarbejder: Djanuno Dabo synger sin sang Oka under CPH Jazz Festival
Djanuno Dabo spiller percussion og synger sin sang Oka under Copenhagen Jazz Festival i 2014.
Jeg ved ikke, om nogen af jer har prøvet at spille på den slags trommer i hånden og synge overbevisende og drive tempoet i en gruppe med et rodfæstet groove, der ikke taber et beat og når langt ud over scenen og skaber begejstring og inspirerer folk til at danse på én gang?
Det er meget svært at gøre det godt (hvis overhovedet!)
Videoen blev optaget med et zoomkamera, der var fastgjort med gaffatape til en pæl eller noget i et hjørne, så af den grund er lyd og billede måske ikke helt 4K HD ... men forestillingen er uforglemmelig.
Electronic ambient: More strange dings
Elektronisk fix, der fungerer ret godt til en travelling videosekvens
Electronic ambient: Terrain
Komposition med et lidt surrealistisk billede af flyvende trompeter over et landskab af erindringer